After Midnight

Зошто мажите никогаш не ги напуштаат своите сопруги поради љубовниците?

Жена, деца и љубовница – комплетен сет за машка среќа. Љубовницата, како и секоја друга жена, честопати е во заблуда, надевајќи се дека порано или подоцна нејзиниот партнер ќе ја напушти својата сопруга и ќе и понуди брак и неговото срце. Можно е да поминат неколку месеци, понекогаш дури и години, и мажот сѐ уште ветува дека ќе поднесе развод – дури и ако не прави ништо. Искрено, мажите ретко ја напуштаат својата жена за љубовница, еве зошто:

Придобивки

Размислете за тоа: тој има жена која секогаш готви и се грижи за него и има љубовница која ќе ги задоволи сите негови сексуални фантазии – ова е многу погодно за мажите. Дома, секогаш имаат вкусна вечера, испеглана кошула и омилено место на каучот, но кога се уморни од животот на соодветен семеен човек, може да оди кај неговата љубовница каде што може да се однесува страсно. По разводот, тој сам ќе мора да размисли за готвење, чистење, и така натаму … Животот во љубовен триаголник е многу поудобен од негова  гледна точка.

Не е финансиски профитабилен

Склучувањето на договорот за брак – денес не е нова вест.  Разводот подразбира поделба на заеднички стекнати средства и многу други финансиски обврски. Затоа, за просперитетните мажи, разводот не е апсолутно корисен од материјална гледна точка.

Тој има обврски кон децата

Понекогаш (но не секогаш), главната пречка за напуштање на семејството се децата. Човек кој е должен да ја игра улогата на добар татко, не може да направи избор во корист на одредена жена, но неколку години постојано на страна има љубовна врска. На почеток ќе мислат дека ќе ја напуштат својата сопруга штом децата ќе одат на училиште, а потоа кога ќе завршат … ветувањето дека ќе се разведе продолжува уште 5 години.

Напиши коментар