After Midnight

Без хемија не можеме

Љубовта без страст е пријателство. Значи, не е љубов.

Така вели сексологот Трејси Кокс и вели дека ако во почетокот не постои хемија меѓу партнерите, нема да се развие подоцна.

– Не се занесувајте дека може да се разбуди, бидејќи тоа е многу ретко – вели Кокс.

– Од друга страна, од врската во кој има само хемија со времето може да се развие силна љубовна врска.

И таа додава дека присуството на хемијата, може да се идентификува со некои значајни симптоми:

* Мислите дека вашиот партнер е многу привлечен.

* Се чувствувате опиено во неговото присуство.

* Дури и кога сте во друштво, ви се чини дека постоите само вие двајца.

* Се затекнувате себеси како на работа или во превозот кон работа фантазирате за него.

* Не можете да дочекате повторно да се видите, иако штотуку сте се разделиле.

Напиши коментар