← НАЗАД НА БОЗА

Дали неверството е возможно и во среќна врска?

Дали неверството е возможно и во среќна врска?
118 Читања

Според научните истражувања, околу 25 проценти од мажите и 14 проценти од жените извршиле неверство барем еднаш во својот живот.

Настроени сме да веруваме дека до овој процент носи несредениот и занемарен однос во врската или во бракот.

Сепак, експертите за емоционални односи го негираат овој став и тврдат дека и среќните емоционални врски се подеднакво подложни на неверство, како и среќните.

Естер Перил, познатата белгиска психотерапевтка, ја напиша книгата “The State of Affairs”, во која на феноменот неверство му пристапи од три различни перспективи:

o Перспективи на лицето кое изневерува

o Перспективи на изневереното лице

o Перспективи на неутрален набљудувач

Естер тврди дека не се сите неверства симптоми на проблематични врски или брак, и дека не се секогаш предизвикани од проблематични луѓе.

Многу често, луѓето кои ја започнале аферата тврдат дека према својот емотивен партнер сеуште чувствуваат силни емоции, па дури и љубов.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk