After Midnight

ДИВ С*КС 350 КАЛОРИИ, А ЛЕСЕН … Еве колку КИЛОГРАМИ можете да изгубите ГОДИШНО!

Неверојатно!

Со секојдневниот „нормален“ секс за половина час се трошат 150 калории, а дивиот секс троши 350 калории, што е еднакво на половина час трчање.

Сексолозите ве советуваат да ја практикувате оваа активност три до пет пати неделно, а во викендите до два пати дневно.

Така ќе го искористите најдоброто од оваа „вежба“, а жените треба да ги контролираат своите оргазми, односно да се движат за да постигнат највисок степен на стимулација, бидејќи така ги употребуваат најмногу мускулите и кога се врз партнерот.

На овој начин, најдобро ги вежбаат рамениците, рацете и бутовите.

Покрај тоа, 15 минути страсно бакнување наутро, попладне и навечер, три пати неделно, согорува околу 100 калории дневно, што е 36.500 калории годишно и околу 4,5 килограми.

Ако сакате да ја одржите линија со помош на секс, треба цекој пат да потрошите најмалку по 15 минути на секс, а позицијата која ќе  активира најмногу мускули кај мажите е – мисионерската.

Од останатите секојдневни активности, миењето на прозори, на пример, троши 336 калории на час, цицањето 215, играта со домашно милениче 204, а чистење на дворот 362. Не заборавајте да се смеете. Десет до петнаесет минути смеење троши 10-40 калории.

Напиши коментар