← НАЗАД НА БОЗА

Дојдоа на свет малите лавчиња, подмладок од најреткиот вид на лавови, и ги освоија срцата на луѓето

Дојдоа на свет малите лавчиња, подмладок од најреткиот вид на лавови, и ги освоија срцата на луѓето
155 Читања

Овој вид, за жал, е еден од најзагрозените.

Двете малечки од исклучително редок вид на лав – бел лав, се родени во сафарискиот парк Крим.

Едното е е машко, а другото женско; имињата сè уште немаат. Нивната мајка, Милади, стана мајка по втор пат, по раѓањето минатата година.

Постојат околу 300 бели лавови во светот, многу од нив се во заробеништво, и поради тоа, овие малечки се добра вест за сите љубители на животните.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk