← НАЗАД НА БОЗА

Ги прашавме жените: Што го прави мажот добар сопруг?

Ги прашавме жените: Што го прави мажот добар сопруг?
159 Читања

За да дознаеме што ги прави мажите добри сопрузи, прашавме околу 5.000 жени, што прават нивните мажи за нив и дали го сметаат за добар сопруг.

Иако асортиманот на одговори беше широк, некои особини постојано се повторуваа и нè доведе до заклучок дека токму овие квалификации го квалификуваат мажот како добар сопруг.

70% од жените издвоиле доверба и лојалност, како најважни карактеристики на добар брачен другар.

Уште една во серијата на многу карактеристики беше дека добар сопруг знае во што неговата сопруга ужива и како да ја израдува со мали нешта.

Покрај тоа, овие квалитети на добри сопрузи беа пронајдени на самиот врв на листата со одговори:

  • Лојалност и верност
  • Внимание
  • Не ве гуши
  • Тој ви е најдобар пријател
  • Ве мотивира да бидете подобра верзија на себеси
  • Знае да ве насмее
  • Подеднакво ги делите сите обврски
  • Знае да искаже љубов

Ако вашиот сопруг ги има овие особини, дефинитивно можете да се сметате за вистинска среќничка!

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk