← НАЗАД НА БОЗА

ГЛАВНИ ПРИЧИНИ ПОРАДИ КОИ на жените не им е до секс

ГЛАВНИ ПРИЧИНИ ПОРАДИ КОИ на жените не им е до секс
173 Читања

Недостатокот на оргазам кај хетеросексуалните жени не е новост, но знаете ли дека веќе и бројката што не беше за пофалба драстично опадна во последните 10 години?

Оттука, не треба да не чуди и фактот дека било констатирано дека на жените се помалку и помалку им е дојдено до сексот, а причини има доста, но овие пет се најчестите:

Лекови – аналгетици, антидепресиви, како и некои лекови за крвен притисок можат да ја намалат желбата за сексуални односи.

Недостаток на железо – истражување чии резултати беа објавени во списанието “Journal of Sexual Medicine” покажа дека ниското ниво на железо кај жените може да предизвика вознемиреност и намалување на либидото.

Ниско ниво на тестостерон – ова е една од најчестите причини за губење на сексуалната желба кај мажите. Ако имате проблем со слабо либидо, контактирајте лекар.

Орална контрацепција – секаков вид на хормонска контрацепција влијае на намалување на сексуалната желба, а во некои случаи може трајно да ја уништи конверзијата на тестостерон, двигателот на сексуалната желба, дури и по прекинот на контрацепцијата.

Полицистични јајници – ендометриоза, нередовни циклуси и полицистични јајници можат да предизвикаат недостаток на желба кај жените.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk