← НАЗАД НА БОЗА

Индија: Има 102 години и не пропушта шанса да гласа

Индија: Има 102 години и не пропушта шанса да гласа
143 Читања

Право на глас во Индија имаат 900 милиони луѓе, правејќи ги изборите во оваа земја најголем демократски процес од ваков вид во светот.

Еден од гласачите е 102-годишниот Шиам Саран Неги од градот Калпа, кој се наоѓа длабоко во Хималаите, пренесува BBC.

Тој е еден од најстарите гласачи во Индија и редовно ја извршува оваа граѓанска должност од 1951 година и од првите избори во таа земја.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk