← НАЗАД НА БОЗА

ИСТРАЖУВАЊАТА ПОКАЖАА: Жените имаат две долги врски

ИСТРАЖУВАЊАТА ПОКАЖАА: Жените имаат две долги врски
134 Читања

Во просек, жените бакнуваат 15 мажи, два пати градат долга врска и многу страдаат пред да ја запознаат сродната душа. Онаа за цел живот.

Според едно британско истражување, која вклучувало 2.000 испитаници, а било направено со цел да се напише романот “The Rosie Project” од страна на авторот Гем Симсион.

Научниците, исто така, дознаа дека просечните жени ќе доживеат четири пати фијаско во љубовта, односно ќе имаат лош состанок, додека два пати ќе бидат оставени, а срцето ќе им биде скршено пред да го сретнат човекот од нивниот живот.

Истражувањето исто така покажа дека до тоа време тие ќе живеат со еден партнер и ќе имаат четири врски за една ноќ.

Врз основа на резултатите од студијата, истражувачите заклучиле дека жените за време на нивниот живот отишле на седум состаноци и два состаноци на „слепо“ со лице со кое што се запознале преку интернет.

Најголемата разлика меѓу мажите и жените, како што е прикажано во ова истражување, е во бројот на сексуални партнери – додека мажите просечно имаат 10, жените имаат седум.

Студијата, исто така, покажа дека мажите имаат шест врски, од кои две траеле подолго од една година, а жените пет.

Припадниците на двата пола барем еднаш се изневерени во текот на својот живот, а исто олку пати, во просек, го изневериле партнерот.

Додека 94 проценти од жените веруваат во вистинска љубов, мажите кои веруваат во тоа се 88 проценти.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk