After Midnight

Како влијае диетата со кето, врз вашиот сексуален живот?

Откако изгубивте многу несакани килограми следејќи ја кето диетата, колку е здрава оваа диета и како тоа влијае на здравјето е нешто за кое се зборува со години.

Некои сметаат дека тоа е навистина екстремен вид диета што може да го наруши здравјето, а исто така е наведен на листата на „најлоши диети“ во САД објавена од US News и World Report.

Сепак, многумина тврдат дека благодарение на оваа диета, нивниот сексуален живот е оживеан!

Промената на вашата диета во голема мера влијае на подемот или падот на вашето либидо, а ќе ја изгубите желбата да имате секс доколку не ги одржувате соодветните нивоа на хранливи материи.

Неколку денови на диета со кето, може да доживеете намалување на либидото.

Но, кога вашето тело ќе се навикне на новата диета, желбата за секс ќе се врати и ќе биде многу посилна од порано.

Кето диетата ќе ви даде повеќе енергија, особено откако ќе изгубите тежина, нема да се чувствувате уморни и нерасположени, а сето тоа е поврзано со желбата за секс.

Додека сте  на кето диета, повеќе нема да консумирате голем дел од нездравата храна што сте ја консумирале порано, а тоа ја зголемува желбата

Напиши коментар