← НАЗАД НА БОЗА

Како жените гo менуваат гласот за да го привлечат мажот

Како жените гo менуваат гласот за да го привлечат мажот
77 Читања

Од ставот, погледот, движењето, па дури и до длабочината на гласот – во сите овие области се случуваат промени кога жените и мажите се наоѓаат во ситуација на флерт.

Секој сака да се претстави на најдобар можен начин презентирајќи ја својата најдобра верзија. Инаку, се очекува мажите да им се претстават на жените со подлабок глас, бидејќи бројни студии покажаа дека жените навистина преферираат длабок машки глас.

Но, неодамнешните резултати покажаа дека жените исто така го менуваат својот глас кога разговараат со мажот што им се допаѓа.

Една група европски истражувачи собра триесет хетеросексуалци помеѓу 20 и 40 години на кои им го набљудуваа однесувањето за време на состаноците.

Резултатите спротивно на предвидувањата покажаа дека и жените потоа зборуваат со подлабок глас и помалку се феминизирани.

Исто така, мажите преферираат жени со пониска висина на глас, па затоа, дами, чувајте ги своите секси гласови.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk