Free zone

КЛУЧЕВИТЕ ОД АВТОМОБИЛОТ МОЖАТ ДА ВИ ГО СПАСАТ ЖИВОТОТ: Има причина зошто секогаш треба да ги имате со вас!

Алармот ќе се активира, а сирената ќе се огласи и ќе свири се додека алармот не го исклучите самостојно или доколку батеријата се потроши. Дали знаевте дека само со помош на клучевите на вашиот автомобил, можете да се одбраните од провалник, насилник, силувач.

На Facebook се шири апелот на едно момче по име Брајан Силва, кој го пишува следното:

„Ставете ги клучевите покрај својот кревет. Доколку слушнете сомнителни звуци пред куќата, само притиснете го копчето за аларм на клучевите. Алармот ќе се активира, а сирената ќе свири додека алармот не го исклучите или додека батеријата не се потроши.

Ова е најдобриот, и најевтиниот алармен систем, кој дури не мора ни да го инсталирате дома.

Не заборавајте – ова не важи само за вашата куќа. Доколку некој ве нападне на паркингот, применете го истиот систем. Дури и ако имате срцев удар, алармот на автомобилот може да ви помогне да привлечете внимание.“

Напиши коментар