← НАЗАД НА БОЗА

Куферот ви тежи повеќе од дозволеното?

Куферот ви тежи повеќе од дозволеното?
214 Читања

Нема проблем – овој човек знае најдобар трик како да ги измами работниците при чекирање.

Речиси секој пат кога патуваме повеќе од 3-4 дена, имаме проблем да избереме работи кои мора да се вклопат во пропишаните рамки на секоја компанија. Обично е дозволено куферот да е со тежина не поголема од 25 килограми, но што да правиме кога патуваме 15, 20 дена, па уште и насред зима?

Работите се обемни, облеката дебела, а не може да се оди на пат во средина на зимата без резервен пар чевли, дебели џемпери и други зимски додатоци. Значи, вистинска уметност е да спакувате сé што ви е потребно.

Фотографија на млад човек циркулира по Интернетот, кој очигледно знае дека „поминал“ килограм повеќе, па дојде на идеја како да пго помине чекирањето без надомест.

Тој го спушти куферот на вагата и малку го „подигна“ со ногата. Некои од другите патници ја „снимија“ ситуацијата, ја снимија и ја споделија на Фејсбук.

Што мислите вие, дали вреди да се ризикува?

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk