← НАЗАД НА БОЗА

Нарачал вино од 300 евра, а го испил она од 5.150 евра, откако келнерот отворил погрешно шише

Нарачал вино од 300 евра, а го испил она од 5.150 евра, откако келнерот отворил погрешно шише
1316 Читања

Иако цената не е се за вистинските љубители на вино, овој гостин сигурно имаше ретко искуство да вкуси премногу скап пијалак.

Наместо шише вино од 300 евра, еден гостин на steakhouse ресторан во Манчестер уживаше во шише кое чини неверојатни 5.150 евра, бидејќи еден од вработените во ресторанот му донесе погрешно вино.

Иако цената не е се за вистинските љубители на вино, овој гостин сигурно имаше ретко искуство да вкуси премногу скап пијалак.

Тој нарача шише Chateau Pichon Longueville Contesse de Lalande, а наместо тоа доби Chateau le Pin Pomerol, откако еден од вработените во ресторанот случајно ги измеша шишињата од истата берба, односно од 2001. година.

Не само што ресторанот не му го наплати виното на клиентот кога ја увиде грешката, туку не му даде отказ ниту на менаџерот кој ги измеша шишињата.

Приказната брзо се раширила на социјалните мрежи, а некои корисници на Твитер се убедени дека ова е намерно направено за публицитет, и дека парите кои ресторанот ги изгубил со виното ги вратил назад мултиплицирани преку бесплатен маркетинг.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk