After Midnight

Научниците откриле што е клучно за добар секс и како да го имате уште повеќе

Страста во врската со време згаснува, поради што е многу важно да се задржи огнот во спалната соба.

Ако сте во долга врска, вашиот секс веројатно ќе стане помалку возбудлив отколку што беше на почетокот на врската.

Ако вашиот секс со партнерот станал млак и некако здодевен, ќе ве израдува веста за тоа дека сè може да се поправи и дека научниците имаат решение за повеќе секс со партнерот.

Истражувачите од Универзитетот за наука и технологија во Норвешка откриле дека кога станува збор за врските, страста ја потврдува љубовта.

Во истражувањето, 92 пара во долги врски одговорија на прашањата за нивниот сексуален живот.

Испитаниците одговориле на прашањата за тоа колку се среќни, колку се посветени на нивниот партнер, колку се доверливи и колку многу се сакаат.

Страста е клучот кој е важен за сексот во долгите врски и е единственото важно нешто што е клучно за успешна врска.

Бидејќи луѓето имаат различно либидо, потребно им е повеќе и помалку страст и секс.

Понекогаш либидата на партнерите не се компатибилни, а врз нив влијаат здравјето и стресот.

Експертите ве советуваат да поминувате колку што е можно повеќе време со вашиот партнер, со малку напор да ги вратите искрите и повторно да го направите вашиот секс вистинско уживање.

Напиши коментар