Free zone

Овој дедо има 125 години и син од 8 години: Пуши цигари речиси цел живот, а ова е тајната на неговата долговечност

Тој е љубител на цигари 80 години.

Либанецот Сулиман Ал-Мул има 125 години, син од осум години и вели дека тајната на неговиот долг живот лежи во растителниот чај.

Овој старец вели дека чајот му дава виталност и сила и покрај неговите поодминати години.

Сулиман Ал-Мул исто така е лојален активист, игра важна улога во борбата против уништувањето на животната средина, односно против износот на ѓубре што се наоѓа на улиците на неговата земја.

– Го носат сето ѓубре од светот овде во Акар. Акар не е депонија, вели тој.

Неверојатна информација за овој човек е исто така што пуши цигари 80 години, што значи дека тој е обожавател на овој порок уште пред почетокот на Втората светска војна.

Сулиман се уште е многу активен, сече дрва и пешачи секој ден, а го опишуваат и како женкар.

– Дури и сега погледнува други жени – вели неговата сопруга.

Таа се обидува да се грижи за него и да го носи редовно на контроли, но со оглед на неговата возраст, можеби тоа е веќе изгубена битка за неа.

Доказот дека Сулиман има толку многу години не постои, бидејќи оние што се родени во регионот на Акра немаат изводи од листата на раѓање.

Сепак, оние кои му се блиски инсистираат на тоа дека тој има дури 125 години.

Suliman Al-Mul is a 125-Year-Young Lebanese Man With An 8-Year-Old Son That Lives Life to the Fullest

This 125-year-old man is a smoker, joker, and has an 8-year-old son!

Gepostet von Vocativ am Donnerstag, 2. Mai 2019

Напиши коментар