After Midnight

ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД АПСТИНЕНЦИЈА СЕ УЖАСНИ: Не се откажувајте од с*ксот, грижете се за вашето здравје!

Избегнете ги овие промени…

Ако сте имале сексуални односи, а потоа сте прекинале, вие сте поподложни на разочарување и запаѓање во депресија отколку луѓето кои не го искусиле тоа. Затоа, целибатот и апстинирањето не се исти работи од физиолошка гледна точка.

Мускули

Не е вистина дека вагиналните мускули се „собираат“ ако некое време немате сексуални односи. Но, мускулите забораваат како да се опуштат при следниот однос и оттука доаѓа митот за „собирање“ на вагината.

Рак на простата

Апстиненцијата ја зголемува можноста за еректилна дисфункција кај мажите, а честиот сексуален однос може да ја намали можноста за појава на рак на простата.

Имунитет

Сексуалната активност позитивно влијае врз имунитетот. Луѓето со почести сексуални односи се помалку болни и имаат помала предиспозиција кон разни инфекции.

Напиши коментар