← НАЗАД НА БОЗА

Постарите жени имаат многу подобар секс од многу помлади девојки – еве и зошто!

Постарите жени имаат многу подобар секс од многу помлади девојки – еве и зошто!
148 Читања

Можеби помладите девојки имаат повеќе секс, но постарите се дефинитивно позадоволни.

Жените во средни години се многу повеќе сексуално задоволни од оние помладите, и покрај тоа што имаат помалку секс.

Помладите девојки имаат многу повеќе секс, речиси двојно повеќе од постарите жени, но речиси двојно помал број на оргазми, откриваат најновите истражувања.

Ова е исто така причина зошто помладите девојки се многу помалку задоволни од она што се случува во спалната соба.

Една од клучните причини за таква голема разлика лежи во фактот што постарите жени се со поголема веројатност да почвуствуваат дали одредена личност им се допаѓа и дали имаат емотивна поврзаност.

Податоците исто така покажаа дека 63 проценти од средовечните жени доживуваат оргазми секој пат кога имаат секс, додека само 36 проценти од девојките под 25 години можат да го кажат тоа.

Затоа, не е ни чудо што постарите жени се позадоволни од нивниот сексуален живот.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk