Free zone

СЕ ОБЛЕКЛА КАКО ЗА ВО НОЌЕН КЛУБ, ПА ОТИШЛА НА СЕДНИЦА: Оваа гувернерка е шампионка на модните избори!

Нејзините политички и општествени ставови не го привлекоа толку многу вниманието на јавноста, колку изборот на фустан на популарната Паулина Ана Пола да Силва, поранешен гувернер на округот Бомбињас во бразилската држава Санта Катарина, кој го привлече вниманието на јавноста за време на седницата на собранието на регионот.

Нејзините политички и социјални ставови не го привлекоа вниманието на јавноста толку многу, колку популарноста на нејзиниот моден избор, откако се појави во црвен фустан на седницата, со, благо речено, длабоко деколте.

Всушност, Да Силва, на социјалните мрежи објави фотографија од седницата, со опис дека е „време за работа“, што предизвика лавина на реакции.

Така, еден корисник на социјалните мрежи коментирал дека „тој очекува гувернерката да ги покаже своите способности без соблекување“.

Друг, пак, се запраша дали локалната политичарка е „претставничка на проститутките“.

Во интервју за локалните медиуми, Паулина рече дека нема да се крие за да му удоволи на некого и признава дека не очекувала толку многу коментари на оваа тема.

Собранието на Санта Катерина, од друга страна, го објави соопштението и изјави дека нејзината облека не ги крши кодовите за облекување, ниту пак го загрозува достоинството на институцијата.

Напиши коментар