After Midnight

Што треба да направите во триесеттите години за да бидете среќни во педесеттите?

Што велат деловните луѓе, но и експертите…

Усогласете ја работата и интересите.

Најважниот совет на деловните и животните искусни луѓе. Направете ја работата што навистина ја сакате.

Многу е подобро да се вратите дома по еден ден полн со задоволство за она што сте го правеле и со помалку пари отколку да бркате нешто што не ви се допаѓа, враќајќи се дома фрустрирани и не можете да го чекате викендот.

Кажи ДА!

Сите знаеме луѓе од фирмата кои не се заинтересирани за други вработени или за кој било бизнис што не спаѓа во рамките на нивниот делокруг.

Тие се херметички запечатени во размислувањето и честопати се во својата канцеларија. Овој став е голема грешка.

Во деловниот живот, треба да се прифатат нови деловни предизвици и да се споделат искуства и мислења со колегите.

Меѓу најчестите причини за каење, пензионираните лица се промашени можности за личен раст и напредок во кариерата.

Развијте емоционална интелигенција

За да бидете среќни и исполнети во зрелоста, треба да развивате социјални вештини кога сте млади.

Во деловно опкружување, луѓе со различни професионални ориентации и нивоа на амбиција, функционираат.

И покрај овие разлики, некои луѓе постигнуваат успех, други не. Зошто?

Искусните луѓе и  експертите потврдуваат дека меѓучовечките вештини, без оглед на талентот и знаењето, се предност на успехот и личната среќа.

Затоа, надминете ја природата на работата што ја работите и направете еднаков напор да пронајдете начини за зајакнување на односите со другите.

Напиши коментар