← НАЗАД НА БОЗА

Турчин кој има 152 внуци

Турчин кој има 152 внуци
154 Читања

Мулаим Кан од Инегол, во северозападниот дел на Турција, има 152 внуци.

Овој 95-годишник е инаку, по потекло од поранешна Југославија. Тој беше учесник во Втората светска војна, како што му раскажа на претставникот на Партијата за правда и развој (AK Parti) во Бурса, Џилмаз Гурел, за време на неговата посета.

Кан има два брака и дванаесет деца зад него.

Сега е богат со 152 внуци, а како што рече, на некои од нив не им ги знае ниту имињата.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk