After Midnight

За среќна и долга љубов потребни се овие 5 работи

Дефинитивно не постои рецепт за среќна врска, но дека постојат некои работи без кои едноставно таа нема да успее, тоа ни е јасно одамна.

Едноставно, ако вашиот однос со некое лице трае, значи дека ги споделувате истите интереси, доверба, разбирање, но исто така и заљубеност и страст.

Овие 5 работи дефинитивно се предуслов за здрави односи и врска полна со љубов и разбирање:

  • Сличен карактер

Велат дека спротивностите се привлекуваат, но на долг рок, за среќна врска, треба да бидете слични во некои работи и да споделувате одредени ставови и погледи на животот.

Меѓутоа, ако сте поинакви, тоа не е најлошата работа на светот – важно е само вашите различности да се надополнуваат.

  • Сексуална компатибилност

Ако сте компатибилни и уживате во размената на интимата, сè друго може правилно да функционира, но ако немате сексуална компатибилност, врската ќе функционира лошо, без разлика колку добро се согласувате во другите сегменти.

  • Познавање на себеси

Ако не се познавате самите себеси, тешко ќе знаете што сакате, а ако не знаете што сакате, уште потешко ќе ги споделите своите желби и потреби со твојот партнер. Познавањето на себе си е исклучително важно, најчесто поважно од познавањето на вашиот партнер.

  • Доверба

Ова е основата на секој меѓучовечки однос, а столбот е камен-темелник на здрава емоционална врска меѓу две лица. Недовербата ја уништува врската од темелите за еден ден, а потребни се години за повторно градење.

  • Ментална стимулација

Лицето со кое сте во врска на вас мора да влијае позитивно и да ве поттикне да го извлечете најдоброто од себе.

Менталната стимулација е многу важна, а паровите кои меѓусебно се наведуваат да размислуваат имаат многу подобра врска, разговори и подлабок однос, од оние на кои им недостасува ментална стимулација.

Напиши коментар