After Midnight

Жена со секси тело или убаво лице? Конечно е откриено што сакаат мажите повеќе

Сакате да го признаеме или не, секој од нас би сакале да го поставите себе има атрактивен партнер.

Кога станува збор за убавината, често убавото лице и секси телото не одат заедно (освен ако не сте Скарлет Јохансон), па научниците од САД се свртеа кон прашањето што е поважно за мажите кај партнерката: да имаат убаво лице или убаво тело?

На мажите им било дадено да ја „дизајнираат“ својата прекрасна партнерка за долга врска и требало да изберат помеѓу онаа која има убави црти на лицето или онаа која има совршено тело.

Оние кои сакаа девојка за долга врска им дадоа предност на жените со убаво лице, додека за кратки врски, тие избраа жени со убави тела.

Општо гледано, повеќето мажи покрај себе ги сакаат девојките со убаво лице, а не атрактивно тело и токму тоа е поврзано со стереотипите за стареењето на жените и добивањето на брчки.

Мажите всушност поради страв од стареење сакаат покрај себе да имаат жена која има природно убавото лице на кое подоцна годините нема да влијаат.

Напиши коментар