Free zone

10 случајности што тешко може да се поверува дека навистина се случиле, но тотално се случија

1. “Во 2019 година одев на забава за Ноќта на вештерките (прилично пијан), кога започна тепачка и бев убоден. Во тоа време, бев во шок и не сфатив дека сум прободен, па сепак отидов на забавата. Еден човек таму ми рече дека може да го види мојот мускул како излегува од мојата страна и да се јавам на брза помош”.

“После неколку недели отидов да истетовирам нож под лузната. По краток разговор сватив дека артистот е момчето од забавата, оној кој ми укажа на раната. Живеам во прилично голем град, така да може да замислите каква коинциденција е ова”.

2.„Кога бев многу мал, моите родители добија медицинска сметка по пошта за операција што никогаш не ја направив. Испадна дека пациентот имал исто име како мене и истиот датум на раѓање, но роден во 1938 година наместо во 1983 година. Неколку години подоцна , сестрата на татко ми го запозна на патување во Ирска!

3. “Ги скршив сите прсти на ногата на фудбалски натпревар. Неколку години подоцна, излегов со момче кое рече дека неговиот брат е лекар и нај грдото нешто што некогаш го видел е девојка во фудбалска униформа, која влезе со скршени сите прсти (јас) “.

4. „Поседував кинеска кукла со откината рака. За време на еднодневно патување, најдов рака на земјата која изгледаше како да е со иста големина и материјал на куклата што ја имав дома. Кога ја однесов дома не можев да им верувам на моите очи кога се смести на скршената рака како две парчиња од сложувалка “.

5. „Кога јас и мојот долгогодишен дечко првпат почнавме да се гледаме, возевме по една улица кога двајцата рековме: ‘Живеев на оваа улица, чекај да ти покажам која куќа! И, тогаш двајцата посочивме кон истата куќа! Живеев таму со мајка ми и брат ми кога имав околу 8 или 9 години. Тој се всели веднаш откако се иселивме. Тој рече дека најде дури и наши играчки и некои им го објасна изгледот, а јас веднаш ги препознав. Дефинитивно најчудната случајност во мојот живот! “

6. “Слушав аудио-книга во возот, кога жената спроти мене постојано ми поставуваше безопасни рандом прашања. Бев уморен од работа, па извадив слушалка и се извинив, велејќи дека сум навистина фокусиран на оваа аудио книга и дека не ми е намера да ја игнорирам. Таа се насмевна и рече дека е гласен актер за снимање аудио книги и ме праша што слушам. Го свртев телефонот и ми рече дека таа е раскажувачот на аудио книгата што ја слушав! “

7. “Името на мојата баба е Едит Вебер, но мојот покоен дедо ја викаше Ед. Неговото име беше Јозеф, за возврат таа го викаше Јоана. Нивните пријатели ги нарекуваа Ед и Јоана и ги збунуваше сите што ќе ги запознаеа. Тоа беше нивна внатрешна шега што мислам дека е преслатко. Минатата година започнав нова работа и во мојата канцеларија има момче што се вика Ед Вебер. Неговата сопруга се вика Јоана.

8. “Работев малопродажба во град на 3000 километри поделку од мојот роден град кога започнав да разговарам со еден од моите соработници. Испадна дека таа не само што беше од мојот роден град, туку учела во средно училиште со мене (бевме во различни години )! Некако, и двете завршивме на работа во иста продавница за облека преку пола земја“.

9. “Кога бев помлада, мајка ми се обидуваше да се сети на името на музичар, но не можеше. Како шега, реков:” Ајде да го наречеме Фил “, бидејќи и јас не го знаев името. Испадна, музичарот на кој мислеше беше Фил Колинс и се сети само кога го реков тоа. Во тој момент се осетив како магеоничар.

10. „Кога имав 12 години, мајка ми ми јa порача првата банкарска картичка и сметка. Решив – кога ќе ја добијам картичката – да го сменам ПИН-бројот во комбинацијата за заклучување на мојот велосипед, така што секогаш ќе се сеќавам на тоа. Картичката пристигна и, ете, банката ја издаде со ист број како и бројот за заклучување на велосипедот “.

Напиши коментар