Astro&Horoscope

Вагите се најшармантниот знак во Зодијакот

Вагите, со својот шарм, се обидуваат да ги израдуваат сите луѓе околу нив, но лесно можат да бидат во искушение да ги поместат границите на договорот за тоа што е дозволено, најчесто со нивниот партнер, па затоа треба да внимаваат на тоа.

Вагите, чие владеење трае од 23 септември до 22 октомври, се единствениот нежив знак на зодијакот, а како што сугерира и името на знакот, тие се опседнати со рамнотежа и симетрија, кои се трудат да ги постигнат во сите сегменти од животот. Тие спаѓаат во групата воздушни знаци, управувани од Венера, планетата што управува со љубовта, убавината и парите, Следствено, Вагите обожаваат висока уметност, интелектуализам и се најдобрите уметници на Зодијакот.

Вагите секогаш сакаат да бидат опкружени со неверојатни предмети и да создаваат средина што го рефлектира нивниот одличен вкус. Соодветно на тоа, тие можат да бидат клучни во украсувањето на убави ентериери, тие се добри дизајнери, декоратори, уметнички критичари и стилисти.

Кога се во врска, Вагите мора да бидат претпазливи, затоа што лесно започнуваат потрага по внимание надвор од договорените граници. Бидејќи се обидуваат да ги израдуваат сите луѓе околу нив, може да се најдат во искушение да ги надминат границите на договорот за тоа што е дозволено со нивниот партнер. Бидејќи луѓето често ги сакаат, Вагите мора да имаат предвид дека среќата на нивните најблиски и здравјето во нивните односи се поважни од одржувањето на вниманието од случајните познаници.

Вагите се кардинален знак, што значи дека се одлични во покренувањето нови иницијативи. Сепак, бидејќи повеќекратните перспективи секогаш се разгледуваат во сите потраги, овие знаци често се борат со неодлучноста. Затоа, би било добро да се развијат и да научат да веруваат во сопствената интуиција. Една од нивните карактеристики е амбивалентноста. Вагите можат да се движат буквално во секоја социјална ситуација и без напор да ги решат конфликтите со вметнување на мала доза шарм.

Напиши коментар