Astro&Horoscope

Некои само бараат внимание, а некои навистина паничат: Ова се најголемите хипохондрици во Зодијакот

Девица

Девицата е најголемиот хипохондрик на Зодијакот. Најчесто ќе ја сретнете во здравствени домови и болници. Таа постојано оди на некои прегледи и мисли дека е болна. Во некои случаи, ова може да се претвори во опсесија.

Затоа таа постојано го чисти својот дом, ги мие рацете на секои пет минути, се плаши од вируси и бактерии, секогаш е вакцинирана против грип и се заклучува во куќата кога ќе започне бранот на болести – од цревни вируси до вирусни заболувања. И кога ви треба помош затоа што имате висока температура, немојте да размислувате да ја повикате Девицата. Тоа може дури и да ја навреди.

Јарец

Тие најтешко се справуваат со сопствените стравови. И еден од нив е стравот од болести. Сè е во ред се додека е здрав. Но, неговиот страв од болести е толку силен што не можат да се соочат, така што започнуваат да ги избегнуваат лекарите.

Но, тоа нема да го спречи да сурфа на Интернет и да бара објаснувања за симптомите што ги чувствува во своето тело. И од обичниот цревен вирус, тој веднаш ќе помисли дека боледува од рак на дебелото црево.

Риба

Рибите имаат тенденција да ги замислуваат работите. Тие имаат живописна имагинација и често гледаат работи што не постојат. Така е и со болестите. Лесно паѓаат под влијание на паниката, па ќе најдат причина зошто не можат да сторат нешто во оваа епидемијата на Коронавируси.

Таа ќе замине на боледување, ќе биде сама и ќе избегнува контакт со други луѓе. Рибите понекогаш тајно уживаат во беспомошноста, па затоа хипохондријата понекогаш ни одговара како изговор. Тие сакаат некој да се грижи за нив, склони се кон самосожалување, па замислувањето болести им има многу смисла.

Напиши коментар