Free zone

4 брзи заклучоци што луѓето ги прават исклучиво врз основа на фотографијата на вашиот профил

Ова е навистина тажно, но точно, барем така тврдат новите истражувања. Не е потребно многу за луѓето да создадат впечаток за вас – што честопати може да биде погрешен.

Тие ќе погледнат фотографија на вашиот профил на социјалните мрежи и ќе заклучат кој сте – вклучувајќи колку сте сексуално активни или сте можеби некој со кој можете да ги сподели своите тајни.

Честопати едноставно објавуваме профилна слика без да размислуваме за тоа како ќе се протолкува.

Мислите дека вашето селфи во бањата е секси, но за другите тоа може да изгледа невкусно или несмасно.

Еве неколку кратки површни пресуди што луѓето ги прават врз основа на фотографија на профилот.

1. Ако имате исклучително жешка слика на профилот, премногу сте секси за да бидете симпатични или компетентни.

2. Ако воопшто не се смеете или премногу се смеете, нема да станете добар соработник.

3. Ако правите многу селфи фотографии, вие сте невротични и егоцентрични.

4. Ако имате малку – само малку! – среќен израз на лицето, посигурни сте и љубезни.

Луѓето претпоставуваат какви сте и кои карактеристики ги носите според вашата слика на профилот. Вие не сакате вашата слика да дава лажни информации или премногу детали за вас и вашиот живот.

Секако, бидете ваши и не ги слушајте коментарите на другите луѓе и површните пресуди, но не заборавајте да бидете внимателни во врска со целокупната презентација на вашата фотографија, затоа што никогаш не знаете кој ќе ја погледне …

Напиши коментар