After Midnight

5 најважни пресвртни моменти во секоја љубовна врска

Кога размислувате за одлучувачките моменти од вашата врска, лесно е да се фокусирате на првиот состанок, првото „Те сакам“ или крајниот потег – веридба (а потоа и свадба). Додека секој од овие моменти е магичен на свој начин, има и други пресвртници на патот кои се подеднакво возбудливи.

Откако ќе размислите кои се клучните настани во вашата врска, ќе можете уште повеќе да уживате во нив. Кога тоа ќе се случи – бидете среќни – бидејќи врските не се секогаш лесни, а приближувањето чекор поблиску до саканата личност значи дека вложивте сериозни напори.

Кога ќе си ги прифатите недостатоците

Кога ќе ја поминете фазата на меден месец, веројатно ќе бидете изложени на навиките на вашиот партнер што не сте ги виделе досега, како хрчење или избегнување миење садови. Да, веројатно понекогаш ќе ве преплаши, но вашата подготвеност да ги надминете тие недостатоци значи дека ја гледате иднината со таа личност.

Кога одите на пат – само вие двајцата

Ќе научите многу за вашиот партнер со одење некаде, особено ако претходно не сте поминале цели денови и ноќи заедно. Исто така, ќе видите колку волја има вашиот партнер за авантурата врз основа на видот на активност што тој сака да ја направи. Вашето прво патување не само што ќе открие колку си одговарате како пар, туку и како би функционирале во брак! Патувањето може да биде мал тест за тоа како функционираат вашите односи кога сте нон-стоп заедно и кога се соочувате со непредвидени околности.

Кога поминувате некој празник заедно

Ова всушност важи само кога го поминувате празникот со некое од вашите семејства. Овој тип на собирање обично го буди најлошото кај луѓето, и ако успеете да го преживеете тоа, ќе преживеете скоро сè. Плус, ако некој од вас сака да пропушти да го види своето семејство за другиот празник, големи се шансите работите да станат сериозни.

Кога ќе ја надминете загубата

Без разлика дали тоа е губење на работата од соништата или некоја сакана личност, соочувањето со загубата значи дека сте во тоа заедно. За време на тешките времиња, луѓето се гледаат меѓу себе во своите најлоши изданија – ако успеете да го надминете тоа, значи дека сте успеале како пар.

Кога ќе ја решите првата голема расправија

Зрелите парови гледаат на дискусиите како средство за заеднички развој и можност да се разберат подобро еден со друг и јасно да ги изнесат своите потреби и вредности. Луѓето често не се согласуваат со оние што ги сакаат. Ако и двајцата партнери се подготвени да направат компромис и да комуницираат со почит, шансите се дека ќе излезете од тоа посилни од кога и да било.

Напиши коментар