Free zone

Ако често ги кажувате овие фрази, ги нервирате луѓето: Ова се 5 реченици што секој мрази да ги слуша – вклучително и вие


Потребни се неколку секунди за некој да формира мислење за вас, но исто така е доволно за неколку секунди нешто да се сврти понекогаш во раните фази на вашето запознавање и да станете потполно спротивно, иако сте биле добри со некого. Начинот на кој се изразувате може да биде виновен за сè. Да се ​​биде пребирлив кон луѓето со кои се опкружувате не е лошо. Со кого си, тој си. Тогаш, зошто да се дружите со некој што воопшто не ви одговара и кој се однесува на начин што ве отфрла? Постојат многу причини зошто некои познаници се распаѓаат, иако сè ни изгледа одлично, но една од причините може да биде начинот на кој некој се изразува. Прво ќе започнете да го намалувате времето што го поминувате заедно, а потоа одеднаш ќе чуете сè помалку и наскоро повторно ќе бидете странци. Постојат фрази кои особено ги иритираат луѓето и поради кои некој може да ни стане помалку драг ако ги користи често.

1. „Не сакам да те навредам, но …“

Да, вие Затоа што ако не сакаше, не би го изговорил ни гласно, особено не на овој начин. Постојат многу подобри начини да се каже критика отколку да се започне со оваа фраза. Не се доживува како искрено и повеќето ќе го доживеат како напад.

2. ‘И дали знаете што ми се случи?’ (со цел промена на темата на разговор)

Оваа фраза како таква не е проблематична сама по себе, туку начинот на кој ја користите. Кога зборувате со некого и таа личност ви раскажува настан или приказна за некои од нивните искуства, и за нејзината приказна и за сè што ви кажала таа личност, вие само ќе кажете „Да, и знаете ли што ми се случи?“ и почнуваш да зборуваш за нешто комплетно десет затоа што претходната тема не ти беше интересна. Значи, вие покажувате дека не се грижите за личноста и дека воопшто не ве интересира. Секоја приказна заслужува повеќе од само „аха“ и промена на темата.

3. „Глупост, никогаш не би купила такво нешто“

Замислете ситуација да пронајдете некое одлично парче облека и ве интересира нечие мислење. Им испраќате фотографија и прашувате како им се допаѓа, а лицето одговара дека е навистина досадно и бесмислено и дека никогаш не би купила такво нешто, иако знае дека тоа е целосно ваш начин на облекување. Ова најверојатно ќе го доживеете како некој да се обидува да докаже дека е подобар од вас, дека немате стил и дека е над вас. Ваквите изјави покажуваат ароганција и можат да бидат многу одбивни.

4. „Знам што е најдобро за тебе“

Најлошиот вид на манипулација со луѓето е кога некој се обидува да ве натера да донесете одлука преку грижа и убов. Оваа фраза честопати ќе се појави и таму. Вистината е дека сите ние најдобро знаеме што е најдобро за нас и кога некој ќе почне да ни кажува вакво нешто, ние само ќе сакаме да превртиме со очите.

5. ‘Знаев!’ или ‘ти реков така’

Не е забавно кога некој постојано сака да изгледа попаметно од вас и треба да докаже дека секогаш бил во право – а потоа да го бутне во вашиот нос. Паметните луѓе кои се фалат на овој начин не се такви луѓе што некој ги сака во општеството и со кои сакате да изградите уште подобри односи. Всушност, напротив, ќе престанете да им кажувате многу затоа што не сакате да слушнете подоцна како тие ви кажале дека нема да заврши добро или како требаше да го направите она што ви го кажаа.

Напиши коментар