Free zone

Ако ја носите оваа боја на облека – ќе оставите подобар прв впечаток кај луѓето, изгледајте попаметно и попривлечноЗнаеме каква боја ќе носиме нон стоп од сега па натаму.

Која боја е најмногу облека во вашиот плакар? Дали преовладува шаренилото? Црно? Беж нијанси? Една боја многу се препорачува да се најде во комбинации што е можно почесто, бидејќи наводно носи еден куп позитивни работи. Добро е познато дека ако носите црна облека, тие визуелно ќе ве ослабат и ќе изгледате послабо. Како тоа да не беше доволна причина да го наполни плакарот со црни парчиња облека, сега се чини дека ги има повеќе! Секако дека сите сакаме да изгледаме најдобро во облеката што ја носиме. Затоа, внимателно избираме што да купиме, носиме еден тон од тоа во продавниците до соблекувалните и излегуваме со само едно парче. И каква боја на облека е најдобра? Црно! Една студија спроведена на 1.000 луѓе за тоа какви здруженија ми паѓаат на ум кога станува збор за различни бои на облека, покажа интересни работи. Испитаниците го поврзале следното со црна облека: дека луѓето изгледаат посамоуверено, попривлечно и попаметно во неа.


Анкетата е спроведена од еден добавувач во Велика Британија, Бајтширтсонлајн. Луѓето ги добија своите мислења покажувајќи им фотографии од мажи и жени, а единственото што се смени на фотографиите беше бојата на маичката што ја носеа. Тие мораа да ја оценуваат секоја фотографија и да одредат кои придавки ќе ги припишат. Црната боја се покажа како боја на облека со која се комбинираат позитивни работи. Спротивно на тоа, бојата на облеката со која повеќето луѓе ја споија негативноста е розовата. Само 5% од испитаниците рекле дека интелигентните луѓе ќе носат розова боја.

Освен што ја поврзаа интелигенцијата со црна облека, тие исто така се согласија дека е најдобрата боја што треба да ја носите доколку сакате да импресионирате некого. Повеќе од половина жени рекле дека тоа е нивната најатрактивна боја кај момчињата.
Од друга страна, покрај тоа што розовата се смета за боја што ја носи помалку интелигентната, друга боја поврзана со негативноста е жолтата. Луѓето во жолто не се однесуваат како да имаат самодоверба, тоа не ги прави попривлечни и не делуваат ниту интелигентно.

Најсексапилните бои што сакаат да ги гледаат на другите се црната – и црвената. На кратко, црната е најголемиот победник, ниту една друга боја не е поврзана со толку позитивни карактеристики како црната.

Напиши коментар