Astro&Horoscope

Астро прогноза за Ноември: Сè ќе се промени на подобро!

Прогнозата за Nоември е далеку попозитивна отколку што беше за изминатите неколку месеци, се чини дека правиме пауза од сè што беше хаотично и стресно во оваа 2020 година. Првата недела ќе биде малку напорна, бидејќи Меркур остро ќе се усогласи со Сатурн. Затоа што Меркур ќе биде подиректен од вообичаеното, тоа исто така ќе влијае на луѓето – тие ќе почувствуваат силна потреба да зборуваат гласно и искрено за своите ставови и верувања. И тоа е сосема во ред, бидејќи изразувањето на мислењето и зборувањето за тоа, може да доведе до некои промени. Меркур во Вага дефинитивно сака правда, додека Сатурн во Јарец сака да ги реформира владините структури.

Меркур ќе влезе во Шкорпија на 10 ноември, правејќи нè малку подобри во изразувањето на нашите чувства. Три дена подоцна, на 13 ноември, Марс, планетата на страста и акцијата, станува директен откако се повлече ретроградно на почетокот на септември, поради што нè натера да се чувствуваме заглавено и да не можеме да одиме напред. Но, добрата вест е што тоа сега ќе се промени.

Новата месечина во Шкорпија на 15 ноември ќе биде нов емотивен почеток за сите луѓе, а откако Венера ќе се пресели во овој знак на 21 ноември, ќе тежнееме кон тоа да сакаме подлабоко од кога било во нашите животи. Исто така, Сонцето преминува во Стрелец истиот ден, поради што ќе гледаме на работите во пооптимистичко светло. Затемнување на Полната месечина во Близнаци ќе се случи на 30 ноември и ќе донесе промена во начинот на дружење и комуникација во рамките на нашите заедници.

Уште еден настан што вреди да се спомене, а кој е пред нас овој месец, е сврзникот Јупитер – Плутон од 6 до 19 ноември. Ова е трет и последен пат овие планети да се состанат оваа година. Следниот пат кога ќе се формираат на овој начин ќе биде дури во 2033 година. Размислете за начинот на кој се промени вашиот живот од почетокот на април, кога првпат се случи ова и сè ќе ви биде појасно.

Напиши коментар