Astro&Horoscope

Астрологија 2020: Што ќе се случува во остатокот од годинава


Во овој напис на Практична магија, Лиза Стардуст ја објаснува астрологијата 2020, од ​​каде што сме биле до она што следува. Секогаш запомнете дека магијата е наменета за верниците, но оваа колона може едноставно да послужи како водич за контакт со себе – магично или не.

2020 година е секако една за книгите. Оваа година започна со многу интензивна астролошка енергија и воопшто не се забави. Има толку многу планетарни дејства што се вртат низ космосот што на сите наши глави им се вртиме.

Никој не можеше да ги предвиди спецификите на оваа дива година, но за многумина во астролошката заедница, тоа не е целосно изненадување. Пред неколку години, предвидував дека 2020 година ќе биде интензивна година поради движењето на планетите во космосот. Многу членови на астролошката заедница тоа го сторија. Додека астрологијата не може да диктира специфични настани, таа може да ни помогне да разбереме што ќе се очекува врз основа на тоа каде сме биле. И, може да ни помогне да најдеме удобност во овие интензивни времиња, знаејќи дека иднината изгледа светла.


Гледајќи ги минатите и претстојните астролошки транзити на годината, можеме да процениме дека годината ќе заврши со инспиративна нота – онаа што ќе го спои светот. Во обид да ни помогнеме да ги пребродиме следните неколку месеци, составив список со космичките аспекти што беа на нашиот пат да ни помогне сите да се чувствуваме оптимистички расположени за иднината. Како погоре, така и подолу. Јарецот Стелиум Стелиум се јавува кога има група планети во истиот хороскопски знак. Оваа година, во знакот на Јарец има три планети (Јупитер, Сатурн и Плутон). Кога планетите се во Јарец, тоа обично значи дека има желба за успех и промени. Кога го транзитира знакот на Јарец, филозофот Јупитер гледа во светот и има за цел да го спои. Авторитативниот Сатурн во Јарец дискутира како можеме да ги развиваме структурите на општеството. И, трансформативниот Плутон, кога е во Јарец, сака да го промени светот на подобро со отфрлање на застарените погледи. Сите овие три моќни планети заедно во истиот знак служат за да нè зајакнат на големо ниво. Тие не принудуваат да погледнеме во светот и нашите лични животи во обид да се развиваме.


Сатурн во Водолија Сатурн е планета поврзана со традициите што ги поддржуваме како општество. Кога Сатурн ги натопи прстите во знакот на иновативна и бунтовна Водолија од 21 март до 1 јули, почнавме да гледаме на почетокот како глобалната заедница може да се крене заедно за да се побуни против статус кво состојбата. Исто така, го искусивме почетокот на социјалното дистанцирање, што е владата (Сатурн) што ни кажува дека треба да бидеме подалечни во тоа како се дружиме со другите (Водолија). Сатурн ќе влезе во Водолија на 17-ти декември, дотогаш ќе се движи во ретроградно движење кај Јарецот. Значи. Многумина Ретрогради. Па, ова беше година на планетарни ретрогради. Само во јуни, шест планети беа ретроградни во исто време. И, ако некогаш сте доживеале интензивен ретрограден меркур во минатото, тогаш знаете дека кога другите планети одат наназад, тоа може да биде интензивно. Сепак, имаше три ретрогради, кои беа и ќе бидат особено влијателни.

Меркур Ретроград од 17 февруари до 10 март, 18 јуни до 12 јули и 14 октомври до 3 ноември ни даде емотивен мамурлак (и сè уште ќе остане). Планетата на комуникација е повратен низ емо водните знаци (Риби, Рак и Шкорпија) оваа година што нè прави да ги чувствуваме нашите чувства и да нè вознемири од кога било.


За среќа, Венера, планетата на социјалното застапување, loveубовта и парите, го започна своето ретроградно патување од 13 мај до 25 јуни во Близнаци. Типично, ова би се сметало за сложено време за loveубов, но овојпат ни помогна да го тврдиме својот глас и да се здружиме како општество. Исто така, почнавме да се чувствуваме оптимистички расположени во врска со пандемијата, бидејќи Венера ни даде надеж дека животот може да се одвива нормално во одреден момент. Акционата планета Марс, која ќе го започне своето ретроградно патување во знакот Овен од 9 септември до 13 ноември, ќе падне околу времето на изборите. Може да очекуваме да видиме повеќе луѓе кои излегуваат и ги изразуваат своите ставови со страст за да ги донесат многу потребните промени во светот.

Големиот сврзник

Ако некогаш сте ги гледале Twin Peaks, тие го означуваат Големиот спој помеѓу Јупитер и Сатурн (што се случува на секои 18 до 19 години во различни хороскопски знаци) како влез во Црната ложа. Сега, не велам дека сите ќе бидеме пренесени во друга димензија, иако може да се чувствува така. Но, 21 декември, кога ќе се појави спојот на овие две планети на централата, ќе биде време на универзална иновација и политички поместувања. Не заборавајте дека Водолијата е хуманитарен знак. Кога се усогласуваат на небото во Водолија, Јупитер и Сатурн сакаат да ги променат правилата и да им дадат на старите структури модерен пресврт. Getе добиеме зајакнување на самодовербата и моментумот додека се упатиме кон 2021 година.

Напиши коментар