Astro&Horoscope

Британски астролог открива: Новата ера почнува на 21 декември и многу нешта ќе се променат!

Јасмин Боланд вели дека додека Јупитер поминува низ Водолија од 19 декември 2020 година до 30 декември 2021 година, нè очекуваат многу промени на лично и глобално ниво.

Во изминатата година, Јупитер, планетата на експанзијата, престојуваше во Јарец и донесе само ограничувања и економска пропаст. Преминувањето кон Водолија мора да го промени тоа и да донесе сосема поинаква енергија.

Јупитер секогаш вели: време е за откритија, особено во науката и технологијата, Интернетот и акција. Во следната 2021 година, ќе имаме желба да продолжиме понатаму, да ја вратиме изгубената слобода. Заедно со овие желби, доаѓа и незадоволството од старите структури и застарените ставови.

Се повеќе и повеќе луѓе ќе ги гледаат работите поинаку, сакаат промени и многумина ќе бидат подготвени да експериментираат. Тоа значи дека ќе има многу протести. Промените се многу застрашувачки.

Јупитер поттикнува раст и среќа во сè што ќе допре. Кога ќе влезе во прогресивниот знак на Водолија, умовите на луѓето ќе се свртат кон нови идеи. Хоризонтите ќе се прошират. Ќе бидеме охрабрени да правиме големи работи.

Со Водолијата управуваат Уран и Сатурн и тие ќе се мешаат со Јупитер. Многу работи ќе бидат откриени на светско ниво во месец јануари. Уран го претставува човештвото, а најголемите промени од 13 јануари треба да се очекуваат во светот на финансиите и ИТ секторот. Подобро речено – шокови!

Јасмин Боланд вели дека 21 декември е клучен за следните неколку години. Имено, таа вели дека секоја транзиција на планетата кон нов знак на зодијакот е важна, бидејќи енергијата на целата планета се менува.

Револуции и разводи

Јупитер носи и масовни протести, затоа што луѓето се фрустрирани и немирни. Можни се и земјотреси, но и промени на личен план! Луѓето ќе ги менуваат работните места, сопружниците, домот…

  • „Транзицијата на Сатурн и Јупитер, двете најмоќни планети, ќе донесе промени на сите на полето на работата, на љубовниот план, но и на целата Земја“, вели Боланд.

Јупитер и Сатурн ќе, потсетува Боланд, ќе се сретнат со три воздушни знаци (Близнаци, Вага и Водолија) и ќе донесат нова ера што ќе владее во следните 200 години. Многумина ја нарекуваат „ера на Водолијата“.

  • „Не заборавајте дека Јупитер е радост, а Сатурн е строгост, а што ќе му донесе на човекот на лично ниво, зависи од местото каде што се наоѓаат во наталниот хороскоп“, истакнува Јасмин.

Престојот на Јупитер во Водолија дополнително ќе ја наруши неповолната потрага по Уран од Бик (кој инаку владее со Водолијата) што воведува до ненадејни промени и ги крши калапите што ги надминавме. Ова е дефинитивно времето што не предизвикува да се промениме.

Со Сатурн, кој исто така е во Водолија од 17 декември, тој носи изобилство на страв и отпорност на промени, но со напорна работа, упорност и планирање, може да се воспостави добра основа за иднината.

Ќе има погрешни одлуки, грешки … Но, не заборавајте, Водолијата е заинтересирана само за иднината.

Водолијата ја цени индивидуалноста, интелектуалниот развој и не дозволува ограничувања. Тоа е поврзано со напредната технологија и науката. Сепак, со Уран, планетата на револуцијата станува неконтролирана. Сигурно е дека ќе видиме откритија, пронајдоци, експанзија на Универзумот, ќе функционираме сосема поинаку.

Покрај позитивните промени, треба да се очекуваат и некои лоши: малку девијантно однесување, себичност и слично. Ненадејните откритија ќе ве натераат да се придвижите во друга насока, а тврдоглавоста во ставовите ќе биде надмината.

Напиши коментар