Tik Tok

Чарли Д’Амелио отворено за тоа како се чувствува затоа што се соочува со омраза на Интернет секој ден


Додека добива многу позитивни коментари, таа не може целосно да ги игнорира негативните.


Самите славни личности и влијателни избрале да бидат јавни личности и ова често вклучува слушање на мислења за нив од други луѓе и мислења кои не се позитивни. Најпопуларната ТикТокерика во светот, Чарли Д’Амелио има само 16 години и секој ден се среќава со вакви коментари. Додека има еден куп луѓе кои ја обожаваат и кои ќе и остават убав коментар под секоја објава, секогаш има некој чија главна цел е само да шири омраза. Има такви луѓе на секој чекор, оние кои нема да остават конструктивна критика, но единствена радост им е да навредуваат. Чарли наидува на такви коментари и повеќе отколку што треба, и призна дека ја боли кога ги чита. „Да, луѓето зборуваат позитивни работи и ви прават комплименти, но тоа не е она што го привлекува вашето внимание. Заглавени на оние каде што луѓето кажуваат што е лошо за вас. Понекогаш тоа се работи што не можете да ги поправите и не можете да ги контролирате. Повеќе боли. Може да добиете милион позитивни коментари, но тие 5 негативни,кажа Чарли во интервјуто кое излезе на јутјуб каналот на нејзиното семејство.


Бидејќи отсекогаш се занимавала со танц, најмногу ја повредуваат коментарите поврзани со нејзиното тело. Некогаш и велеа дека не може да биде балерина затоа што е премногу мускулеста, тоа е коментар кој секогаш го памети затоа што ја повредил кога била помлада, а сега стотици и илјадници луѓе и го кажуваат тоа на Интернет – повторно. Чарли има теорија дека луѓето немаат проблем да оставаат грди и зли коментари затоа што мислат дека таа никогаш нема да ги види и не очекуваат дека ќе ја повреди.


Ова не е прв пат да се обиде да им објасни на луѓето дека не е во ред да се оставаат лоши коментари. На почетокот на овој месец, таа се залагаше за својот пријател Кувр Анон кога троловите почнаа да го коментираат нејзиното тело: ‘Не разбирам зошто некои луѓе мислат дека е во ред да зборуваат негативно за нечиј изглед, тежина или сексуална ориентација. Ова може да му наштети на лицето за кое се коментира, но исто така и на секое друго лице кое изгледа исто или гледа на нив. ‘ Чарли е личноста која секогаш ги шири позитивните страни на нејзините социјални мрежи, и покрај тоа што има само 16 години, таа знае повеќе за почитување на луѓето на Интернет, отколку еден куп постари лица.

Напиши коментар