Astro&Horoscope

Четирите најголеми лажговци и лицемери според хороскопот

Со нив, никогаш не знаете на што сте.
Најлесно е да се биде лицемер. Сè што треба да направите е да го кажете она што другите луѓе сакаат да го слушнат.

Зодијакот, исто така, има свои лицемерни претставници, но 4 од нив се најмногу склони да ја покажат оваа одлика од различни причини – за да бидат задоволни, да бидат прифатени, да добијат некаква потврда и сл.

Скорпија

Многу е чудно што човек роден во знак на Скорпија, од една страна, во основа ги мрази лагите, а од друга страна, тој е склон кон лицемерие. Честопати луѓето од овој хороскопски знак се преправаат дека се мили како јагниња, сè додека во одреден момент не испаднат страшни и опасни волци.

Во самата астролошка природа на мистериозната и тајновита Скорпија лежи желбата да се скрие неговиот вистински карактер. Многу често, дури и најблиските луѓе на претставниците на овој знак не ја разбираат нивната вистинска суштина сосема јасно и онака како што треба.

Близнаци

Неспособноста на луѓето родени во знакот Близнаци да ги споделат своите вистински чувства и мисли, ги тера многу луѓе да ги доживуваат како лицемери.

Близнаците не сакаат да ги разочаруваат другите и најверојатно ќе им кажат пријатна лага отколку да ги вознемируваат со непријатната вистина. Претставниците на овој хороскопски знак создаваат впечаток на искрени и доверливи личности, но честопати се покажува дека тоа е погрешен впечаток. Близнаците никогаш не кажуваат што мислат за одредено прашање, додека не го слушнат мислењето на мнозинството за тоа.

Лав

Лавовите се лицемерни, главно затоа што сонуваат да привлечат што повеќе внимание од другите. Тие создаваат привлечна и импресивна слика во општеството со цел да се заинтересираат за себе. Меѓутоа, кога Лав не го прими аплаузот на кој толку страсно се надеваше, тој почнува да го покажува својот вистински предаторски карактер. Лутиот лав е вистински лав. Тогаш тој ја заборава својата лажна слика и почнува јасно да покажува дека е поголем, посилен, поталентиран од сите други.

Вага

Вагите се лицемер број еден во целиот Зодијак. Тие секогаш ја знаат вистината за работите, но никогаш нема да го кажат она што го гледаат или чувствуваат, ако тоа може да предизвика некаква „конфузија“. Вагите имаат тенденција да ја закопаат главата во песок како ној и не се мешаат во било каква дискусија или полемика, бранејќи го ставот во кој веруваат.

Напиши коментар