After Midnight

Четири причини поради кои една жена може да се „олади“ од својот партнер

Силната и искрена женска љубов е отпеана во бројни песни и пренесена во многу книги, филмови и серии. Сепак, постојат работи што можат да ја убијат таа љубов и да предизвикаат таа да исчезне.

Критика
Постојаната критика ја убива љубовта. Потребата да се истакнат нејзините грешки го намалува чувството на љубов и приврзаност и доведува до тоа жената едноставно да стане рамнодушна. Таа веќе не гледа значење во нејзиниот напор, затоа што секој пат се соочува со критики и негативни коментари.

Неблагодарност
Жените сакаат да се чувствуваат посебни и важни во животот на својот партнер. Тие често мораат да прават повеќе работи како улогата на домаќинка, мајка, готвач и така натаму. Но, сè додека се чувствуваат обожавано, таквите работи нема да им претставуваат проблем. Во спротивно, тие се чувствуваат омаловажени и понижени, а кога нивните напори ќе почнат да се земаат здраво за готово, љубовта исчезнува.

Губење на независноста
Кога жена и маж влегуваат во врска, тоа не значи дека треба да се откажат од својот независен живот, пријателите или работите што сакаат да ги прават. Не е потребно да водите двоен живот, но важно е да не го потчинувате сопствениот живот на животот на вашиот партнер. Кога жените ќе почувствуваат дека веќе немаат слобода, нивната љубов кон партнерот се губи.

Недостаток на хемија
Жените честопати го губат интересот за својот партнер кога се соочуваат со „реалниот живот“ што се случува кога почетната заљубеност ќе помине и животот ќе стане монотон и здодевен. Кога хемијата избледува, некои жени престануваат да го сакаат својот партнер. Ова чувство исчезнува поради недостаток на комуникација и емоционално исклучување на другата страна.

Напиши коментар