Free zone

Дали искрено ве сака: 6 нешта по кои ќе препознаете што НЕ Е вистинска љубов

Кога сакаме, сакаме да бидеме сакани. Кога сакаме погрешна личност, нема зборови што ќе можат да го опишат скршеното срце.

Кога ќе и дадете се од себе на саканата личност, и кога таа ќе ја изневери вашата доверба, има малку е да се каже дека ви е срушен целиот свет тој момент.

Кога некој ве тера да верувате во неговите лаги, сосема е разбирливо зошто не можете јасно да ги видите работите што се наоѓаат пред вашиот нос. Ова се работите на кои треба да обрнете внимание за да не бидете со некој што не ве заслужува.

ВАШИОТ ПАРТНЕР НИКОГАШ НЕ ЗБОРУВА ЗА СВОИТЕ ЧУСТВА
Во таа смисла, тоа значи дека тој никогаш конкретно не ви покажува љубов. Акцентот е ставен на – покажува – затоа што изјавите за љубов и делата не се исти. Ако сте личноста која секогаш се обидува да го почасти со внимание, во кое ужива, но не ви возвраќа, да знаете дека тој не ви го покажува своето вистинско лице.

ПРАВИ ВИЕ ДА СЕ ЧУСТВУВАТЕ ВИНОВНА, СЕКОГАШ, ЗА СЕ
Никој не е секогаш виновен, да го разјасниме тоа. Без оглед на ситуацијата, ако сте секогаш првата личност што се извинува и ја прифаќате вината за сè, размислете колку всушност тоа влијае негативно на вас.

ВАШИОТ ПАРТНЕР ВЕ НАВЕДУВА СЕ ПОСОМНЕВАТЕ ВО ВАШИОТ ЗДРАВ РАЗУМ
Таквите луѓе се токсични за нивната околина. Ако поради некоја причина вашиот партнер ве натера да се сомневате во здравиот разум и, без дискусија, верувате во сè што ќе каже, знајте дека сте на погрешен пат.

ЛИЧНОСТА СО КОЈА СТЕ, НАМЕСТО ДА ВЕ ШТИТИ, ВЕ ПЛАШИ ДО КОСКА
Ако се плашите од реакцијата на личноста со која сте во врска, нешто сериозно тргнало наопаку. Дури и ако тој не е физички насилен кон вас (или барем сè уште не), вашиот страв е јасен показател дека еден ден тој може да биде. И ние го подтврдуваме тоа – пат до пеколот, без повраток.

ВАШИОТ САКАН ВЕ НАВЕДУВА ДА МИСЛИТЕ ДЕКА НЕМА ДА ИМАТЕ ЖИВОТ БЕЗ НЕГО
Запомнете – живеевте и пред него, нели? Љубовта не е посесивна, или барем тоа не е вистинска љубов. Ако во секој случај ве наведе да мислите дека без него нема да можете да преживеете еден ден, запрашајте се зошто е тоа така. Која е неговата цел? Дали сте вие ​​личноста која навистина не може без него или само сака вие да му бидете секогаш сигурна и достапна личност?

ЛИЧНОСТА СО КОЈА СТЕ ВЛИЈАЕ НА ВАС ДА МИСЛИТЕ ДЕКА ТОЈ Е НАЈДОБРОТО НЕШТО ШТО ВИ СЕ СЛУЧИЛО
Ова е поврзано со претходното прашање. Ако лицето со кое сте, ве тера да мислите дека не можете да најдете подобар од него, прво треба да се запрашате зошто го прави тоа? Дали се плаши дека еден ден навистина ќе сретнете некој што вистински ќе ве сака?

Напиши коментар