After Midnight

Дали разликата во висината помеѓу вас и вашиот партнер може да биде пресудна за успехот на врската?

Висината можеби ви изгледа како незначителен фактор, но во светот на запознавањето, особено онлајн, кога тогаш ќе се постави прашањето за висината. Девојките секогаш се наклонети кон високи момци, а колку навистина е важна висината и дали тоа може да влијае на успехот на врската?

Многу луѓе, особено оние кои се високи, имаат потреба да нагласат колку се високи затоа што сметаат дека тоа е нивна предност. Можеби ви изгледа глупаво, затоа што не ви е логично зошто некој толку многу ја потенцира својата висина, но една неодамнешна студија покажува дека всушност има многу смисла. Тоа покажа дека паровите со голема разлика во висината, особено комбинацијата од високо момче и ниска девојка, имаат најсреќни врски.

Во истражувањето учествувале 8.000 луѓе и поголемиот дел од нив признале дека претпочитаат момчето со кое биле во врска да биде повисоко од нив или девојчето со кое биле во врска да биде пониско од нив. Висината е важна за луѓето, особено кога врската штотуку започнува или кога само излегувате со некого. Зошто е тоа така, нема никаква врска со романтиката, туку со еволуцијата. Ако се вратите на минатото, далечното минато, жените секогаш ги привлекувале мажи / момчиња кои биле повисоки, затоа што се претпоставувало дека се подобри ловци и дека обезбедуваат поголема сигурност.

Напиши коментар