After Midnight

Дали вашиот поранешен/а заслужува втора шанса? Ако одговорите на овие прашања со ДА – тој го заслужува тоа

Кога станува збор за раскинување, јасно ви е зошто се случило, без разлика дали сте го иницирале вие или другата страна. Понекогаш се чини дека нема шанси некогаш да се смирите со таа личност, но има ситуации кога можеби не е толку лоша идеја.

Понекогаш треба да им се даде втора шанса на луѓето, а понекогаш и не. Како проценувате каква е вашата ситуација и дали треба да и дадете уште една шанса на поранешната љубов или да ја отстраните засекогаш од животот? Не е толку невозможно или тешко како што може да ви изгледа. Трикот е да го погледнете добро нивното однесување и да се запрашате неколку работи. Постојат ситуации кога вашиот бивш/а навистина заслужува втора шанса, и ако вашата ситуација е една од тие, проверете одговарајќи на следниве прашања. Ако одговорите на сите или на повеќето од овие прашања со ДА – тогаш тие го заслужуваат тоа.

1. Дали се смени или покажува дека сака да се промени?

Еден од проблемите што го предизвикаа раскинувањето може да бидат работите што ве мачеле за тоа лице или ако не сте во ред со животните одлуки што ги донесуваат. Ако момче не сака да ги прифаќа вашите пријатели или излегува и го занемарува училиштето секој ден, сосема е во ред што повеќе не можете да издржите и дека сакате да се оддалечите од таа личност. Ако му требаше некое време да го открие тоа и сега тој започна да работи на тие работи, можеби тој сепак заслужува уште една шанса.

2. Дали сте подготвени да го заборавите минатото?

Да се ​​живее во минатото и да се сеќавате на сите мали нешта што некој ги правел погрешно и постојано да го туркате на нечиј нос не е здраво или добро однесување. Треба да се оди напред и да не се гледа постојано наназад. Единственото прашање е дали сте подготвени да поминете низ сè или не.

3. Ви дава да одлучите што сакате и како понатаму?

Кога некое лице не ви испраќа пораки на секој час и навистина ви дава време да ги средите работите во вашата глава, тоа е доказ дека ви ја дава сета моќ да одлучите што е следно за вас. Без притисок. На овој начин тој покажува дека сака да бидете среќни.

4. Се извини за грешката?

Голтањето на гордоста и извинувањето за она што сме го сториле погрешно не е многу лесна работа, и ако тоа го сторила поранешната љубов, тоа ви покажува дека тој не се шегува и дека навистина жали и сака работите да се менуваат и да се подобруваат. На сите нас понекогаш им се случува да правиме грешки и да ги упропастиме работите.

5. Дали ти недостига?

Ако го отворивте овој напис и размислувате да се вратите на поранешната љубов, тоа е веќе знак дека сигурно барем малку ви недостасува. Кога сме со некого подолго време и поминуваме многу време со таа личност, нормално е да ни недостасува кога сè ќе престане, но дали ви недостига затоа што ви е здодевно или имате некоја подобра причина?

6. Дали поранешниот/ната ве повредил или направил нешто што не може да се прости?

Понекогаш раскинувањето може да биде предизвикано од мали нешта што се акумулирале со текот на времето, но кои не се невозможни да се решат. Изневерувањето е нешто што никогаш не треба да го заборавите и да го оставите зад себе, но кога станува збор за некои глупости кои всушност и не се толку големи, можеби не е сè толку црно и вие само реагиравте премногу бурно во тоа време.

7. Сакате да му се вратите и знаете дека нема да ве повреди?

Твоето срце вели „да, врати му се“, но твојот ум вели „не, тоа ќе те повреди“, и кому да му верувате сега? Има смисла дека не сакате некој да ве растажи или да ви го скрши срцето, но тоа само покажува дека веројатно има причина за такви мисли. Кога срцето и умот се во хармонија и обаете ќе речат „да, врати се кај него“, тогаш знаеш дека нема да погрешиш ако го направите тоа.

8. Дали ги сакате истите работи кога станува збор за врските?

Понекогаш се среќаваме со вистинската личност во погрешно време. Знаете дека сте идеални едни за други и сè укажува на тоа, но таа личност не сака да влезе во врска од некоја своја причина. Што е добро. Да се ​​вратиш на такво лице е лоша одлука. Разговарајте и видете дали сте на иста страна кога станува збор за врските. Ако е така, супер, ако не, можеби е подобро да остане бивш/а..

9. Дали навистина верувате дека сте еден за друг и дека овојпат вашата врска ќе успее?

Дали се сменивте, сфативте каде погрешивте и дали сте подготвени да работите на себе и на вашата врска, и вие и вашата поранешна љубов? Ако одговорот е „да“, што чекате и зошто сè уште не сте го контактирале?

Напиши коментар