Free zone

Дали знаевте дека постојат пет видови на ”веќе видено”: Кој од нив сте го доживеале?

Преведно од француски, ”deja vu” буквално значи ”веќе видено”, а опишува феномен во кој поединецот, во случајот сите ние, одеднаш добиваме чувство дека знаеме што е следно што ќе се случи, или во даден момент ве фаќа страв на самата помисла дека некоја ситуација што моментално се случува, веќе сте ја проживеале еднаш, и ве навраќа на ист момент, луѓе и поставување на настаните.
Погледнете ги помалку познатите факти за тој недообјаснет феномен во следното видео:

Напиши коментар