Free zone

Десетте заповеди за пријателство! Никогаш не смеете да ги кршите овие работи кога стекнувате и одржувате пријателства

Како да стекнете нови пријатели или како да ги подобрите претходните пријателства? Постојат некои мудрости кои повеќе од помагаат во пријателските односи.


Летото полека го најавува својот крај, додека есента и новата учебна година полека тропаат на вратата. Многумина од вас не сакаат почеток на „нова нормална“ учебна година, сепак постојат работи што би можеле да ги расположите и на тој начин полесно да се подготвите за нови училишни победи! Некои од овие попозитивни работи вклучуваат ваши пријатели или средба на која сме навикнати. Соодветно на тоа, ви донесуваме 10 таканаречени заповеди или совети за тоа како да ги подобрите претходните пријателства или да создадете нови ако ја промените средината и се запишете во средно училиште или колеџ. Ние не ги започнуваме 10-те пријателски заповеди по редослед од важност затоа што секоја и повеќе е важна сама по себе:

1. Не правете го она што не сакате другите да ви го прават вас! – Оваа реченица најмногу ја слушнавме од нашите баби и дедовци. Со текот на времето, како што стареете и почнувате да сфаќате колку некои ситуации можат да ве повредат, само тогаш ја сфаќате оваа меморирана реченица.

2. Стравот од познаници е само во вашата глава. – за секој што има проблеми да запознае нови пријатели, вие навистина немате од што да се плашите. Ако мислите и чувствувате страв дека нема да ве примат во општество, тогаш тоа општество не ве заслужува вас, не вие ​​тие.

3. Секогаш почитувајте ги туѓите мислења! – Дали ги знаете оние ситуации кога се чувствувате помалку вредни затоа што другите не се согласуваат со вашите ставови? Вака се чувствуваат другите во истата ситуација. Но, има решение и за тоа! Секогаш почитувајте ги другите, но на крајот ценете ги своите и јасно потенцирајте го ова кога дискутирате.

4. Не дозволувајте вашите мисли да станат побрзи од умот. – безброј постапки каде што, можеби несакајќи, изговоривме одредени зборови за кои подоцна жалиме и повредивме некого. Внимателно изберете ги своите зборови и на тој начин лицето ќе сфати дека имате почит кон другите.

5. Бидете „со отворен ум“! – еден дел од оваа заповед е дека не им судите на луѓето според нивниот изглед. Изгледот многу придонесува за првиот впечаток на една личност, но вистинската вистина лежи во нив. Покрај тоа, ова укажува на фактот дека секоја ситуација ја разгледувате од различни перспективи, што му дава на општеството впечаток дека ги цените обете страни доколку постојат, без разлика какви биле.

6. Внимателно слушајте ги другите. – една од најиритирачките работи е кога ќе се отворите некому и дека некој воопшто не слуша. Без оглед на она што мислевме дека не е видливо, невербалната комуникација во голема мера укажува на количината на незаинтересираност што едно лице сигурно ја забележува во разговорот. Слушајте ги сите, приказната на секого, искуството, меморијата и конечно проценете колку ви беше пријатно да ја слушате истата работа.

7. Комуникацијата е клучот за добра врска. – постојат разни несогласувања, расправии, непочитување и несогласувања, но комуникацијата НАВИСТИНА е клучот за сите врски. Колку и да не изгледа така во моменти на гнев, потребно е да се спроведе значаен разговор со ладна глава каде што на крајот се постигнува конечен компромис и се подобруваат понатамошните односи.

8. Бидете свои! – Можете да создадете најлоша репутација кај себе со лажење и глумење. Овие ситуации навистина не се потребни за да се остварат добри пријателства! Кога ќе се опуштите и ќе го покажете своето вистинско јас, тоа исто така ќе привлече вистински пријател на кој му се допаѓате како што сте, без никакво дејствување или преправање.

9. Пријател на пријател е најдобар учител. – градењето односи и учењето во нив, е најдоброто училиште во животот. Некои работи што не можете и не можете да ги научите од учебник или книга, но ги учите од вашите најблиски пријатели кои ќе ви помогнат со своите совети и искуство во развивање на понатамошни ситуации.

10. Биди рамо за плачење. – понекогаш имате проблеми што не можете да им ги кажете на вашите родители, баби и дедовци, па дури и на вашето момче. Тогаш ви стојат на располагање пријатели кои ќе ги слушаат сите ваши проблеми и на крајот ќе бидат утешно рамо за плачење во разни ситуации. Луѓето ценат мали нешта и ова е ситница што може само позитивно да влијае на нечија врска.

Напиши коментар