After Midnight

Доколку сакате врска – престанете да барате совршенство

Луѓето кои постојано бараат совршена врска, обично завршуваат во еден маѓепсан круг, од кој не можат да излезат, бидејќи не сакаат да ги менуваат своите верувања. Наместо да ја барате вистинската, започнете да барате врска која е искрена, реална и здрава.

Направете список

Рамани Дурвасула, психолог од Калифорнија, ве советува да ги запишувате на хартија квалитетите што ви се приоритет.

Таа вели дека на овој начин можете да научите многу за себе, но и да не бидете премногу нереални за вашите очекувања, но да се фокусирате на најважните карактеристики.

Зачувајте ја таа хартија и погледнете ја кога ќе запловите во нова врска, за да процените колку од вашите очекувања ги исполнува таа личност.

Набљудувајте ги врските околу вас

Со цел да имате најдобра перцепција за врските и какви се всушност односите меѓу паровите, набљудувајте ја вашата најблиска околина.

Ќе сфатите дека ниту една врска не е совршена и дека секоја има свои падови и подеми.

Интернетот може да ве доведе во заблуда и да не заведувате во срцепарателни статуси и описи на Инстаграм или Фејсбук, но пронајдете ја вистината во реалниот свет.

Работете на себе

За да можете да придонесете за посветена и здрава врска, прво мора да бидете „чисти“ со самите себе.

Дурвасула вели дека најдобро време да најдете партнер е кога сте сто проценти задоволни на сите други полиња во животот.

Работете на вашата личност, кариера и сè што мислите дека е важно. Кога сте задоволни со себе, ќе бидете многу посреќни и посреќни во врската.

Напиши коментар