Astro&Horoscope

Два хороскопски знаци се издвојуваат од останатите кога е интелигенцијата во прашање

Земјите знаци покажуваат практична интелигенција, додека огнените знаци се најинтуитивни во Зодијакот, што ги прави совршен материјал за лидерски позиции во работата.

Според астролозите, најпаметни хороскопски знаци се Водолијата и Скорпијата! Сепак, нивната интелигенција произлегува од две многу различни причини. Луѓето родени во знакот на Водолија имаат највисоко ниво на аналитичка интелигенција, која се мери со когнитивната способност и IQ. Од друга страна, Скорпиите ги краси прониклива интелигенција, тие се најдобри во реалното оценување и разбирање на светот како целина.

– „Ова не значи дека другите хороскопски знаци не се интелигентни, тие се – но, на свој начин. Близнаците и Вагата исто така имаат многу ментални способности“ – објаснува Нил Крабтри, астролог од „Mayo School of Astrology“.

– „Ракот и Рибите се најдобри во емоционалната интелигенција. Со други зборови, тие совршено ги препознаваат и судат своите и чувствата на другите“ – додава тој.

Напиши коментар