Free zone

Фризерите откриваат: Ова се причините поради кои вашата коса брзо се мрси!

Мрсната коса е чест и голем проблем бидејќи изгледа неуредно, лепливо и валкано, а експертите откриваат кои се вистинските причини за тоа. Иако многу луѓе мислат дека користат погрешен шампон и регенератор, како и премногу често миење на косата, фризерите велат дека тоа не е главната причина. Имено, според нивното стручно мислење, една од можните причини е нечистата четка за коса. Таа може да биде почва за размножување на разни бактерии, особено ако редовно користите производи за обликување.

Насобраната прашина и остатокот од производот ќе создадат запушен инструмент што ќе се пренесе на вашата чиста коса, објаснуваат фризерите. Исто така, врзаната коса преку ноќ е причина зошто косата брзо се мрси. Имено, кога ја врзувате косата во текот на ноќта, сите природни масла се концентрираат на темите. Ова спречува маслата да се шират низ целото влакно, оставајќи ја косата мрсна во близина на областа на коренот.

Според експертите, постојаното допирање на вашата коса пренесува масла од врвовите на прстите и рацете на вашата коса и тоа не е добра идеја. Исто така, недостаток на витамин Б може да биде една од причините за мрсна коса, како и хормонални промени. Користењето погрешни производи за коса, како и првутот, може да бидат „виновници“ за мрсната коса, затоа треба да обрнете внимание на тоа што не ви одговара и да се обидете да го искорените. Така ќе го вратите полниот сјај и убавина на вашата коса.

Напиши коментар