Astro&Horoscope

Хороскоп за месецот на љубовните главоболки: Што ни носи Венера во знакот на Девица?

Каде што трае љубовта, слободата и го чува грбот. Сè додека има калкукации, љубовта не може да донесе исполнување. Па, ако мислевте дека љубовта и калкулирањето немаат никаква врска со тоа, не сте во право. Проценка на љубовта е другото име на Венера во знакот на Девица. Да се ​​подготвиме за месецот на љубовните главоболки.

На 2 октомври 2020 година, Венера го заврши транзитот низ знакот Лав, каде што широко покажуваше емоции. Од огнениот Лав влезе во земјен знак, знакот на Девица и го сведе на минимум своето покажување љубов. Таа ќе остане во Девица до 28 октомври.

Венера во Девица е Венера во опаѓање, место каде не се чувствуваме добро, каде што не можеме да ги покаже своите вистински вредности и убавина, затоа очекувајте период на екстремно ограничување на емоциите. Во просторот на навики, обврски, пресметки, ситничавост, приземјеност, скептицизам, критика, никогаш нема да се обиде да ве импресионира со подароци и големи ветувања, како што е случајот со Венера во Лав. Нејзините подароци не се екстравагантни, но се дарежливи. Ова е Венера која навистина ќе се грижи за оној што го сака и ќе обрне внимание на деталите од неговиот живот.

Девицата е земјен знак, затоа Венера во овој елемент ја нагласува потребата од разумно манифестирање на љубовта. Бидејќи тоа не е можно, разумот и емоциите се во судир тука. Луѓето кои ја имаат оваа Венера во наталната карта, никогаш не се занесуваат. Тие водат постојана борба помеѓу желбата за љубов и контролата над неа.

Тука, емоциите се ставаат на хартија, затоа размислуваме за нив, воведуваме логика, ги анализираме сите детали. Ова е Венера која никогаш нема да се сруши, но добро ќе тежи со кого ќе влезе во емотивната приказна, па трпението на другата страна може да ослабне. Сепак, вреди да се почека, бидејќи тие пристапуваат смислено и имаат високи критериуми.

Овие се прилично срамежливи и затворени луѓе кои никогаш не се опуштаат. Тие не ги покажуваат своите чувства во јавноста, но се лојални и верни, многу чувствителни и креативни. Тие играат на сигурно, не влегуваат во игра ако немаат однапред гаранција.

Многу чудно, љубовта и интересот ќе покажат постојана критика. Тие не го критикуваат оној за кој не се грижат, бидејќи во тој случај воопшто не ги забележуваат деталите. Кога сакаат, ништо не може да им избега. Тие ќе го сакаат она што другите дури и не го забележуваат дека го имате. Љубовта ќе се покаже несмасно, со практични гестови и неизмерна љубезност.

Венера во Девица бара форма! Не толерира ништо што не е јасно, прецизно, предодредено. Во просторот што нема заклучок, неговата несигурност расте. Затоа, подгответе се за период на одлична анализа на врската, проценка на љубовта и пресметување на истата, колку и да ви звучи неприродно. Дојде време да се соочиме со реалноста, а со тоа да прекинеме многу врски што лежат на лажни или нестабилни основи. Од друга страна, многумина ќе сметаат дека деловните обврски на партнерот се главниот виновник за гаснење на страста.

Напиши коментар