Astro&Horoscope

Најголемите борци за љубов според хороскопот

Бик

Веќе по роговите на Бикот може да се препознае неговата тврдоглавост и упорност. Кога станува збор за љубовта – и таму ги користи роговите. Особено во фазата на состаноци, Бикот се покажува како упорен хороскопски знак.

Тој стои цврсто на земја, редовно се појавува и не му паѓа на памет да излезе со неколку потенцијални партнери одеднаш. Не е ни чудо – со Бикот управува Венера, божицата на љубовта. Кога Бикот сака – сака вистински!

Рак

Ракот често се бори со својата чувствителна страна која – особено на работа – честопати му претставува товар. Ракот е воден знак со кој повеќе управуваат чувствата отколку логиката. Сепак, потенцијалните партнери знаат да ги ценат силните чувства на Ракот. На крајот на краиштата, тие се полни со емпатија, отворено ја покажуваат својата љубов и постојано докажуваат колку се верни. Тоа може да биде емотивен ризик за Ракот – но, ако го најде вистинскиот партнер, тогаш тоа е чиста љубов.

Напиши коментар