Free zone

Има лек за кесите под очите и потечените капаци

Црни кеси

За да ги сокриете темните кругови изберете коректор со нијанса посветол од вашата кожа. Можете да побарате и производ кој содржи блескав пегмент, но за трајна решение посетете дерматолог кој ќе ви одреди терапија.

Брчки околу очите

Додека чудната пилула против брчки за која научниците ветуваат дека нема да стигне до полиците на парфимеријата, мораме да се потпреме на вообичаената козметика. Пробајте крема која содржи силикон. Таа ќе се однесува како лепак кои ќе ги исполни пукнатините во кожата.

Потечени очни капаци и кеси

Прво, проверете дали можеби е во прашање алергија и намалете го внесувањето на солена храна. Можеби звучи старомодно, кесички со зелен чај можат да го намалат отокот. Комбинација на ладни облози и танини од чај помагаат крвните садови да го намалат отокот.

Напиши коментар