Celebrity

Ја одгледавме новата серија “Cursed” со Кетрин Ленфорд во главната улога и еве какво е нашето мислење за неа

Кон крајот на минатиот месец, серијата „Cursed“, со Кетрин Ленгфорд во главната улога, пристигна на Netflix. Како што веќе знаете, таа се прослави со улогата на Хана во популарната серија „13 причини“, која од оригиналната тема се претвори во нешто друго.

Сега, излезе нова серија во која оваа актерка е во главната улога – името е Cursed, што може да се преведе како Проклет. Сместена е во времето на кралот Артур, а во центарот на настаните е девојчето Нимуе (Ленгфорд), млада девојка со мистериозен подарок.

За што станува збор во серијата?
Откако Црвените паладини го нападнаа нејзиното село, Нимуе тргнува во авантура со Артур да го најде Мерлин и да му го одземе античкиот меч. На патот, станува симбол на храброст и отпор. Серијата е инаку базирана на стрип и книга напишана од Том Вилер.

Дали да ја гледам серијата?
Критичарите не се воодушевени од оваа серија, но се чини дека обожавателите не се грижат многу за тоа – веднаш по објавувањето, таа беше во топ 10 најгледани низ целиот свет. Сепак, мора да признаеме дека епизодите се целосно збунувачки и прилично долги – првата епизода трае дури 50 минути. Но, ако сте љубител на фикција, тогаш може да издржите до крајот на сезоната.

Колку епизоди има серијата?
Првата сезона има 10 епизоди, секоја од нив трае од 45 до 60 минути. Засега е непознато дали ќе се снима втората сезона.

Напиши коментар