Free zone

Кафеава коса и правилен избор на шминка


Колку и да сакаме да ги следиме модните трендови и да експериментираме со шминкањето, не е на место да знаеме како најдобро да ја собере шминката со бојата на косата. Наидовме на еден одличен напис на веб-страницата на компанијата Schwarckopf што сакаме да го споделиме со вас!

Кафеавата коса има многу различни нијанси како што се леќа, карамела или нугата. Дали сакате да знаете каков вид шминка ќе ја истакне целата убавина на вашата кафеава коса? Подолу е нашата мала лекција за избор на боја на шминка за кафеави девојки.

Совршена основа за бринети

Кафеавата коса има многу жив карактер и му треба хармоничен избор на бои за да изгледа хармонично. Затоа, вашата основа треба да ја покрива кожата без да создава изглед на маска. Ова не е проблем со модерната шминка. Благодарение на вкрстено поврзаните полимери, новата шминка нежно и рамномерно ја покрива кожата. Основата може да биде вашето лукаво оружје ако е ваше тенот не е целосно совршен. Основи со многу слаба светло-црвена сенка покриваат блед тен; малку жолтеникава нијанса крие црвени дамки на кожата. Во други случаи, неутралните беж тонови се најдобри за бринетите.

Шминка за очи на бринета

Кафеави и сивкасти нијанси на бринетите изгледаат многу убаво. Сенката за очи може да содржи и нијанса на црвена или жолта боја, што може да се најде на махагони или мока. Сепак, одлучувачки фактор за бојата на сенката за очи е бојата на очите.

Бринетирте со сини очи изгледаат исклучително убаво со сивкасто,светло виолетови тонови.Зелените очи се воочливи со сенка за очи во светло карамел-беж боја или некоја зеленкаста нијанса. Сивите очи и кафеавата коса се феноменална комбинација особено со каки или кафеава светло-црвена сенка за очи.

Ве молиме запомнете: Ако твоите очи се редовно црвени, треба да престанете да користите сенка за очи со црвеникави и виолетови нијанси. Под такви околности, кафеавите или пепелните сенки за очи се подобар избор. Во никој случај не треба да заборавите да ставате шминка на веѓите. Тие се многу важни за целокупниот изглед на лицето. Бринетите треба да изберат кафеави нијанси со сивкав тон (во случај на светло-кафеава коса) или топли средно кафеави нијанси (во случај вашата коса да има црвеникави тонови). Паметно користено руменило за бринети

Само твоето лице не оживува руменило, туку може да се користи за поголем акцент. Бринетите изгледаат одлично во светло-црвени нијанси. Можеби ви одговара да користите светло-црвена боја со кафеави нечистотии. Избегнувајте тонови кајсија и праска. Тие можат да направат кафеав тен на жената да изгледа сиво и безживотно и да изгледаат постари. Треба да бидете внимателни и кога користите руменило во портокалови тонови. Ова е особено важно ако е ваше тенот не е целосно беспрекорен. Руменилото од портокалово внимание привлекува само непотребно на црвеникави дамки или многу бледа кожа. Сепак, не можете да погрешите со бронзерот или додавајќи сјај на тенот или истакнувајќи делови од лицето. Сепак, постои едно правило: Користете го бронзерот ретко. Инаку, вашето лице може да изгледа премногу сјајно или вашата кожа да е премногу темна во споредба со кожата околу вратот.Бринетите повеќе се забавуваат со бојата на карминот . Светло-црвената боја е одлична боја на кармин за бринетите, но не треба да содржи силни синкасти тонови. Бринетите исто така изгледаат фантастично со нежни кафеави розови и темно виолетови бои на кармини. Жените со црвено-кафеава коса, исто така, можат да вклучат тула или цимет во нивните омилени бои. Сепак, треба да избегнувате светло-црвени тонови, особено бисерно светло-црвени. Светло-црвените бои ја намалуваат живоста.

Напиши коментар