Free zone

Како да ги зголемите усните

Сакате да ги зголемите усните сами дома, затоа што веќе долго време сте во карантин. Сè што е можно, и совети за тоа како да го сторите тоа ги споделија американските експерти за шминкање.

Лакот на Купидон
Лакот на Купидон е врвот на усните во форма на срце. За некои тоа е повеќе дефинирано (како на пример за Ријана), а за други е посуптилно. Ако нанесете хајлајтер (не претерувајте), тоа ќе ви помогне кога ќе започнете да цртате со моливче.

Изберете ја вистинската нијанса за вашите усни

Ова би можело да биде најтешкиот дел. Томи предлага почетниците да изберат сенка на молив што одговара на бојата на работ на усните. Тој го препорачува следново: кармин за 3 нијанси потемен од кожата.

Фокусирајте се на средината на усните

Заокружете ја горната усна линија од двете страни – наместо да ја следите природната линија на усните – и поврзете го просторот помеѓу лакот на Купидон за да создадете илузија на подигнат изглед. Кога работите на долната усна, само поминете ја средината на усната за да создадете густа, надуена форма на срце.

Хјуз исто така препорачува да ги засенчите аглите на устата и на долната усна да додадете пудра или крем за контурирање, така што средината да изгледа поизразена и поцелосна. Лично, омилен начин да го направите ова е да го покриете лакот на Купидон и долната усна (само средината), а потоа да повлечете линија кон вашата природна линија за усни на страната.

Напиши коментар